Sport,  Tips

Tillbehör och utrustning för dig som spelar ishockey

Om du spelar ishockey vet du redan att det är en dyr sport att hålla på med. Spelar du för en klubb med god ekonomi har du kanske turen att få mycket av utrustningen från dem. Om du däremot behöver betala för all utrustning själv gäller det att göra bra val och kolla runt på nätet för att hitta de bästa priserna.

Hjälmen är i särklass det viktigaste skyddet en hockeyspelare använder. Här kan du inte spara in på pengar utan köp en ordentlig hjälm som skyddar huvudet på korrekt sätt. Ett par bekväma skridskor är även det viktigt så du slipper få ont i fötterna, vilket är lätt hänt om du spelar ofta.

Alla andra skydd såsom ben-, bröst-, axel-, armbågs- och halsskydd med mera kan du antingen köpa begagnat eller försöka handla till ett riktigt bra pris. Du kan exempelvis shoppa loss här.

Andra tillbehör du kommer behöva gott om

Hockeyklubbor går lätt sönder. Därför är det bra om du har minst ett par klubbar tillgängliga varje gång du ska spela. Inför varje träning och match kommer du att behöva linda om klubban. Köp därför hockeytejp till klubban i storpack. Det kommer du tjäna på i det långa loppet.