Sport,  Tips

Få rätt behandling för din idrottsskada

Som idrottskvinna eller man kommer du med största sannolikhet att skada dig någon gång under karriären. När du utsätter kroppen för extrem påfrestning dagligen går det knappt att undvika. Ju äldre du blir, desto större är risken att du skadar dig.

Om du skadar dig är det väldigt viktigt att du tar hand om skadan så fort som möjligt. Att gå runt och vara småskadad kan förvärra den i det långa loppet. Givetvis finns det undantag om det exempelvis är ett viktigt mästerskap i närtid som du vill vara med på. Är det dock en större skada som hämmar dig är det lika bra att få ordning på det på direkten.

Olika metoder

Det finns flera vägar du kan gå beroende på vilken slags skada du har. En del skador behöver du operera hos en läkare medan andra går att läka utan operation. Då är naprapati, rehab och idrottsmedicinsk behandling att föredra.

Tävlar du på riktigt hög nivå har du ofta tillgång till behandlingar via klubb- eller landslag. Har du dock inte den möjligheten kan du hitta experter inom området på nätet. Ta en titt här och se om du kan hitta något som passar dig och din skada.