Sport

Spännande nya sporter

Det kommer ständigt rapporter om att nya annorlunda sporter har utvecklats ute i världen. Vissa av dessa blir framgångsrika med många utövare men desto fler stannar vid att endast förbli en annorlunda hobby som inte får nationellt eller internationellt erkännande. Vad som bidrar till att en ny sport får stor genomslagskraft är varierande men ofta är dessa en förgrening av en redan existerande sport, såsom fotboll, hockey eller tennis till exempel. De som utövar dessa nya sporter har oftast inga större planer på att bli framgångsrika inom sporten utan utövar dem för nöjes skull och för att hålla sig i form.

Undervattenssporter

En av dessa nya former av hockey är så kallad undervattenshockey som alltså tar plats i en bassäng på ett par meters djup. Denna sport går ut på att två lag bestående av tio stycken spelare i varje lag tävlar om att skjuta en blytyngd puck på botten av bassängen in i motståndarens målskena. Lagen har blå respektive vita badmössor och utrustningen består av klubba, snorkelmask och simfenor. Det finns även något som kallas för vattenrugby och denna sport går till på nästan exakt samma sätt som undervattenshockey men skillnaden är att du spelar med en rugbyboll istället för med en puck.

E-sporter

Något som har uppmärksammats enormt de senaste åren är de så kallade e-sporterna där du inte fysiskt aktiverar dig. E-sporter fungerar mer så att du går in som en karaktär i ett dataspel och tävlar mot andra karaktärer och ibland lag mot lag. Denna sport utövas endast via internet och via en dator. E-sporten grundades i Sydkorea i slutet av 1990-talet och har idag vuxit enormt och har miljontals tittare världen över när det kommer till stora mästerskap och tävlingar. Vinstsummorna inom sporten är dessutom väldigt höga och de som ägnar sig åt sporten på professionell nivå blir inte sällan miljonärer.