Manchester City leder hörnligan och West Ham samlar flest kort

Premier League har nått sin 25 omgång för säsongen och tabellen leds av Manchester City. Laget under Pep Guardiola har en framgångsrik höst bakom sig och har dessutom startat lika övertygande under våren med segrar i både ligan och cupen. Ett offensivt spel kryddat med en hög press på motståndarna har gett framgång inte bara i den övergripande tabellen utan vi hittar Manchester City i topp även i andra tabeller. Som vi kan se hos bland annat http://pl-guide.com/sv/ så har Manchester Citys pålitlighet gjort att de seglat upp som favoriter, inte bara hos fansen, utan även hos älskare av sports betting och då i synnerhet hos dem som gärna letar efter lite udda vad att lägga sin insats på. Här nämns också West Ham i ett mindre smickrande sammanhang.

Manchester City har skapat flest hörnor

Manchester City har skapat överlägset flest offensiva hörnor av lagen i Premier League. Hela 174 hörnor har på de 24 första matcherna tilldömts Manchester City. Det ger ett snitt på 7.25 hörnor per spelad match. Det är betydligt mer än vad laget med näst mest tilldömda hörnor kan ståta med. Tottenham har på samma 24 omgångar blivit tilldömda 157 offensiva hörnor och är därmed det lag som skuggar Manchester City i statistiken. Chelsea och Arsenal är andra lag som med sitt offensiva spel ofta får hörnor tilldömda. Lite märkligt är att man först på sjätte plats hittar Citys lokalrival United. Trots en andraplats i tabellen har man i snitt tilldömts en hörna mindre än sina rivaler per match.

West Ham tar flest kort

Om antalet gula och röda kort skulle vara en indikator på huruvida ett lag kan hänga med i tempot från de andra eller inte så är West Ham undantaget som bekräftar regeln. Även om tiondeplatsen de just nu innehar knappast motsvarar förväntningarna på laget så är det snarare att se som en mittenplacering än en bottenplacering. Trots det är laget från London det som tagit överlägset flest kort. Tvåan West Bromwich har tilldelats hela tio kort mindre än hammers hitintills under säsongen.