Hopp inför inne-EM

Emma Green har nått en aktningsvärd ålder av 32 år och är nu inne på sin sista säsong, innan hon lägger av med hoppningen. Senaste åren har skador gjort att hennes hoppning har varit allt annat än problemfri och skador har gjort att smärtan tagit över glädjen när hon hoppat. I en tävling bland trädgårdsredskap i ett byggvaruhus hoppade Green 1,89 vilket gör att hon kvalade in till inne-EM som anordnas i Belgrad i mars månad.

När det gäller friidrotten och hoppgrenarna är det tyvärr mest bokstavligt talat som det finns hopp ur svensk synvinkel. Förutom Green finns Sofie Skoog som har ett personligt rekord på 1,92 meter men inte riktigt kommit upp i dessa höjder denna säsong. I inomhustävlingen i byggvaruhuset stannade hon på 1,84. I lördagens hoppgala i den tjeckiska staden Hustopece hoppade Skoog 1,86 m, vilket är nytt årsbästa för henne. Bianca Salming är ett framtidsnamn inom friidrott, framför allt inom mångkamp. Hon har precis slagit rekord i höjdhopp, under en tävling i Tallinn och hoppade där 1,86 m. Detta betyder att hon har samma årsbästa som Sofie Skoog. Inte illa för en 18-åring, som brås på sin framgångsrike idrottsfader Börje Salming, som på något sätt verkar lyckas med alltifrån ishockey till kalsonger och döttrar.

Angelica Bengtsson kommer inte ställa upp i årets inomhus-EM i Belgrad vilket gör att chanserna till stavhoppsmedaljer inte heller är särskilt stora. Bengtssons träningsplan är inriktad på sommaren och i denna plan ingår inte inomhus-EM, men hon kommer dock ställa upp på inomhus-SM. Michaela Meijer vann byggvaruhustävlingen i Ulvsunda på 4,50 m och var på väg att försöka på höjden 4,63, vilket skulle vara personligt rekord, men hade en lätt känning i höger ljumske och avbröt tävlingen. Lisa Gunnarsson från Hässelby hoppade 4,40 m i franska Rouen och har näst bästa årsbästa efter Michaela Meijer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *