Dags för skidskytte-VM

Nu är det alldeles strax dags för skidskytte-VM, som nu år 2017 går av stapeln i Österrike. Tävlingen är belägen i orten Hochfilzen och kommer att pågå under ett par veckor i februari. Med start torsdag den 9:e februari med mixstafetten 2×6 km och 2×7,5 km kommer den förse världen med spänning tills avslutningen med masstart söndagen den 19:e februari.
Fredag den 10:e februari är det sprint för damerna. Sträckan är 7,5 km och för svensk del kan vi hoppas på Hanna Öberg och Anna Magnusson. Båda svenskorna har en ålder av 21 år och har på senare tid visat god form. I jaktstarten den 15:e januari placerade sig Hanna Öberg på en femte-plats och om hon inte hade missat ett skott i sista skjutningen hade hon säkert hamnat på pallen. Anna Magnusson visade sedan i italienska Antholz veckan därpå att hon inte nöjde sig med det lilla och placerade sig på sjunde plats i masstartstävlingen, 26,4 sekunder efter vinnande Nadine Horchler från Tyskland.

Lördagen den 11:e februari är det sprint för herrarna. Sträckan för herrarna är 10 km för sprinttävlingen och börjar 14.45 svensk tid. Här kan vi hoppas på Fredrik Lindström och det nya, unga, hoppet Sebastian Samuelsson som presterat bra under året som gått och placerade sig som sexa i Ruhpolding på sprintdistansen.

Söndagen den 12:e februari är det jaktstart, vilket betyder att åkarna startar efter varandra beroende av placering från de tidigare loppen. 10.30 börjar 10 km-tävlingen för damer och 14.45 börjar 12.5 km-tävlingen för damer.

Onsdagen den 15:e februari är det dags för damernas individuella start på 15 km, där åkarna börjar efter varandra med ett antal sekunders avstånd, vanligtvis 15 eller 30 sekunder. Torsdagen den 16:e februari går herrarnas lopp på 20 km.

Fredagen den 17:e är det stafett för damer och på lördagen den 18:e är det stafett för herrar. Avslutningen blir som sagt masstarten för damer och för herrar söndagen den 19:e februari.

Ett par spännande tävlingsveckor väntar oss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *