2 veckors spänning i Lahtis – andra veckan

Under två veckors tid har tv-tittare världen runt möjlighet att få njuta av spännande skidtävlingar i finska Lahtis. Som svensk ska det bli speciellt intressant att se dessa mästerskap då de nordiska länderna är de mest framgångsrika skidländerna och det inför detta mästerskap ser ut att finnas goda möjligheter till medaljer, kanske ända upp till 16 medaljchanser.
Den 28:e februari inleds den andra tävlingsveckan, med 10 km i klassisk stil för damer. Charlotte Kalla heter vårt stora hopp på damsidan när det gäller distanslopp och hon har stärkt sig i klassisk stil under senaste åren. I OS i Sotji 2014, det senaste olympiska spelet i vintersport, placerade sig Charlotte på andra plats just i 10 kilometer klassisk stil.

Den 1 mars är det många svenskar som ser fram emot tävlingen i 15 km klassisk med individuell start, där Johan Olsson, som visat upp sina bästa sidor just i mästerskap är en favorit. Möjligen kan Halfvarsson vara med och fightas o
m medaljen, om han väljer att starta.

Den 2:a mars är det stafett för damerna. Det är inte kul för några andra än svenskarna att gå ut mot Stina Nilsson efter sista växlingen, men frågan är om Sveriges skidåkardamer kan stå emot norskorna. Men liksom norskorna har svenskarna en bred topp och det kan bli riktigt intressant.

Den 3:e mars är det stafett med herrarna. Formen är avgörande när Johan Olsson, Marcus Hellner, Calle Halfvarsson och Jens Burman går ut i spåren för att kämpa om medaljerna, och med skador och formar är det inte heller säkert att det blir just dem. Men visst finns det chans till medalj och till och med guld om Gud vill.

Den 4:e mars går 30 km-loppet för damer. Även om det kanske är lite väl långt för en åkare som Charlotte Kalla ska hon inte räknas bort – en fighter är hon känd för att vara.

Den 5:e mars är en höjdare för många skidentusiaster. Johan Olsson gör ett försök att knipa guldet på 50 km, en distans som vinter-OS inte har på schemat. Denna gång går loppet i fristil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *